V Drtiji pri Moravčah zagorelo v industrijskem objektu

Danes, nekaj minut pred 7.30 uro zjutraj se je v naselju Drtija vnelo v odsesovalnemu sistemu industrijskega objekta podjetja Termit. Požar, ki je zajel tudi del ostrešja objekta so pogasili gasilci CZR Domžale, PGD Moravče in PGD Peče.

Na svoji FB strani so gasilci PGD Moravče zapisali, da je prišlo do požara v odsesovalnemu sistemu industrijskega objekta, požar pa je zajel tudi del ostrešja objekta. Gasilci so požar pogasili, očistili odvodno tuljavo sistema ter vršili požarno stražo dokler nevarnost ni minila. Zaradi gašenja z gasilsko avtolestvijo je bila v času intervencije zaprta magistralna cesta Moravče – Izlake.

Vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale Anže Srenjšček nam je povedal, da so poklicni gasilci tekom dneva sodelovali še na dveh intervencijah. Ob 6.07 sta na štajerski avtocesti v predoru Trojane v smeri Blagovice trčili osebni vozili.  Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih. Ob 16:35 pa so na pomoč priskočili reševalcem NMP Domžale in sicer so z gasilsko avtolestvijo pomagali pri transportu obolele osebe iz 3. nadstropja na Miklošičevi ulici v Domžalah.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Tagi