V Depali vasi vlak trčil v osebno vozilo

Danes, nekaj pred 16. uro je na nezavarovanem železniškem prehodu v Depali vasi vlak trčil v osebno vozilo. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe in bil s strani reševalcev preventivno prepeljan v UKC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o trku vlaka in osebnega vozila na nezavarovanem železniškem prehodu v Depali vasi obveščeni ob 16.10 uri. Na kraju so posredovali tudi poklicni gasilci Gasilske brigade Ljubljana, saj naj bi bila prvotna prijava ta, da se je nesreča vlaka in osebnega vozila pripetila v Črnučah. Po besedah Hribarja je vlak pripeljal iz Domžalske smeri, vozilo pa je po trku pristalo na bližnjem travniku.

Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter ga prestavili nazaj na cestišče. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe in bil s strani reševalcev NMP Domžale prepeljan v UKC Ljubljana. Na osebnem vozilu je nastala večja materialna škoda.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da je voznik osebnega vozila z vozilom zapeljal v bližino tirov v trenutku, ko je po njih pripeljal potniški vlak v smeri Ljubljane in trčil v sprednji del vozila. Voznik osebnega vozila se je v nesreči lažje poškodoval, strojevodja in potniki niso bili poškodovani. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi