V Depali vasi prišlo do naleta štirih vozil. Ena oseba hudo poškodovana. Povzročitelj pobegnil s kraja nesreče!

Ob 15.21 uri so na Regijskem centru za obveščanje prejeli telefonski klic o prometni nesreči v Depali vasi, v kateri so bili udeležena štiri osebna vozila. Na kraj prometne nesreče so se odpravili poklicni gasilci CPV Domžale, policisti PP Domžale in reševalci NMP Domžale ZD Domžale, saj se je v nesreči ena oseba hudo poškodovala. Povzročitelj prometne nesreče pa je pobegnil, vendar ne za dolgo, saj so ga policisti prijeli kmalu po nesreči.

Po besedah vodje izmene CPV Domžale Bogdana Potočnika, je do nesreče prišlo pred križiščem Domžale-Trzin-Mengeš v naselju Depala vas. Prišlo pa je do naleta štirih osebnih vozil. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče in priskočili na pomoč hudo poškodovani osebi ter jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Domžale. Prav tako so gasilci iz vozišča pomagali odstraniti vsa štiri poškodovana vozila in tako sprostili promet, saj se je prometna nesreča zgodila v času, ko je na tej cesti velika gneča. Na intervenciji so sodelovali štirje gasilci CPV Domžale z dvema voziloma.

Kot nam je uspelo izvedeti je povzročitelj pobegnil s kraja prometne nesreče. Njegov beg pa ni trajal dolgo, saj so ga policisti kmalu izsledili in prijeli na železniški postaji v Depali vasi.

Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili policisti okrog 15.20 ure obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila v Depali vasi. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da so bila v nesreči udeležena štiri vozila, R Clio, VW Passat, R Scenic in Peugeot 206. 23-letni voznik R Clia je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznico (49) pred seboj, ki je vozila VW Passat in je bila poškodovana. Slednjo je po trčenju odbilo v voznico (46) Peugeota pred njo. Povzročitelja pa je pri tem zaneslo na nasprotni vozni pas in je oplazil vozilo R Scenic, ki ga je vozil 39-letni voznik.

Povzročitelj je peš zbežal s kraja nesreče in je bil po 20 minutah dobljen. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči in nevarne vožnje. Zaradi kršitev javnega reda pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CPV Domžale
Tagi