V delovni nesreči v kamniškem Titanu poškodovana dva delavca, življene enega ogroženo

Včeraj, nekaj minut po 19. uri je v podjetju Titan Livarna d.o.o. prišlo do delovne nesreče, saj se je razlila talina, ki je poškodovala dva delavca. Po podatkih policije je 36-letni delavec utrpel hujše poškodbe, njegovo življenje pa je še vedno ogroženo, 53-letni delavec pa je utrpel lažje poškodbe. Še ena oseba pa je potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima.

Po poročanju Regijskega centra za obveščanje (112) je včeraj nekaj po 19. uri v podjetju Titan Livarna d.o.o. pri transportu posode s talino, temperature okoli 1800°C, posoda padla na postrojenje. Padec je povzročil izliv taline in večjo poškodbo strojev ter zanetil več požarov. Ob padcu je dva delavca pobrizgala talina in ju močno opekla. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, pogasili več požarov po proizvodnji, do prihoda reševalcev NMP Kamnik in Ljubljana nudili pomoč hudo opečenima delavcema in pomoč reševalcem pri oskrbi. Opečena delavca in delavca, ki se je nadihal dima, so reševalci oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana je povedal, da so bili včeraj, nekaj po 19. uri obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v enem izmed podjetij na območju Kamnika, v kateri sta bila poškodovana dva delavca, eden huje. Po do sedaj znanih podatkih se je pri ravnanju s talino ta razlila, pri čemer je bil 36-letnik huje poškodovan, 53-letnik pa lažje. Še ena oseba je potrebovala zdravniško pomoč zaradi vdihavanja dima. Vsi so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UBKC Ljubljana, pri čemer je življenje 36-letnika še vedno ogroženo.

“Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi delovni inšpektor. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” je še povedal Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Občine Kamnik

 

Tagi