V Centru za ravnanje z odpadki Dob prišlo do manjšega požara, ki ni povzročil škode

Včeraj, nekaj pred 22.30 uro je v Centru za ravnanje z odpadki Dob prišlo do požara, in sicer je zagorela manjša količina odpadkov v ločenem odseku med mešanimi komunalnimi odpadki. Ker je na Centru zagotovljeno stalno varovanje, je varnostnik požar hitro opazil in nemudoma poklical gasilce. Gasilci so požar zelo hitro pogasili, tako da požar ni povzročil škode. Po vsej verjetnosti je do požara prišlo zaradi vnetljive snovi, ki je bila odložena med mešane komunalne odpadke.

Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Dob, ki so požar, kateri je izbruhnil v ločenem odseku med mešanimi komunalnimi odpadki, hitro pogasili. Mešane odpadke so tudi premetali in dodatno zalili vodo. Požar ni povzročil škode, prav tako ni predstavljal nevarnosti, da bi se razširil, saj so na Centru odpadki ločeni z betonskimi odseki.

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik so nam povedali, da se predpostavlja, da je do požara prišlo zaradi vnetljive snovi, ki je bila odložena med mešane komunalne odpadke. Uporabnike prosijo, da odpadke čim bolj dosledno ločujejo in tako zmanjšajo možnosti, da bi prišlo do tovrstnih dogodkov: “Posebej poudarjamo, da morajo biti pepel in druge gorljive snovi ohlajene, preden se jih odloži v zabojnike za odpadke. Varnostniku, ki je opazil požar, in gasilcem, ki so pogasili požar, se zahvaljujemo za hitro in učinkovito ukrepanje.”

Miha Ulčar; Foto: PGD Dob

Komentarji uporabnikov
Tagi