V Blagovici trčili tovorni vozili. Zaradi nesreče bo ta odsek avtoceste dlje časa zaprt

Danes okoli 8.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na avtocesti pri kraju Blagovica, v smeri proti Celju. Po prvih znanih podatkih sta v nesreči udeleženi dve tovorni vozili, udeleženci naj bi utrpeli tudi poškodbe (glede na razpoložljive podatke ne gre za hujše poškodbe).

Na PU Ljubljana pravijo, da bo zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic, dalj časa zaprt omenjeni odsek avtoceste. Vsem udeležencem priporočajo, da uporabijo vzporedno regionalno cesto. Hkrati naprošajo vse, da upoštevajo navodila policistov in vzdrževalca ceste, ter vozijo strpno in previdno. Za tekoče informacije glede zapore ceste na PU Ljubljana predlagajo tudi spremljanje prometnih informacij (PIC).

Na kraju nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, prečrpali 80 litrov goriva iz poškodovanega rezervoarja tovornega vozila.

Na PU Ljubljana so kasneje posredovali sporočilo, da je prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila (drž. Bih), ki vozila ni vozil po sredini prometnega pasu, temveč je zapeljal čez polno črto na odstavni pas, kjer je trčil v zadnji del priklopnega vozila, katerega voznik (drž. Romunije) je takrat stal na odstavnem pasu zaradi okvare na vozilu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik med vožnjo uporabljal mobilni telefon. Zaradi prometne nesreče ni nihče potreboval zdravniško pomoč. Povzročitelj je na kraju plačal globo.

Okoli 13. ure je bilo smerno vozišče avtoceste za smer proti Celju odprto v celoti.                                     

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi