V Blagovici pri čelnem trčenju vozili odbilo na travnik, huje poškodovani osebi iz vozila rešili gasilci

Danes nekaj po 14. uri popoldan je na regionalni cesti Blagovica – Trojane v občini Lukovica prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil, ki ju je po trku odbilo na bližnji travnik. Na kraju prometne nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Blagovica, PGD Lukovica in PGD Prevoje, ki so s tehničnim posegom iz enega osebnega vozila rešili dve poškodovani osebi, kateri so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na regionalni cesti Blagovica – Trojane (nesreča se je pripetila približno 200 metrov od Petrolove črpalke v smeri proti Trojanam) obveščeni ob 14.13 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, iz osebnega vozila Škoda Fabia so s tehničnim posegom rešili dve huje poškodovani osebi (starejši par), ki so ju nato prevzeli reševalci NMP ZD Domžale ter prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so z vpojnimi sredstvi posuli še iztekle tekočine na cestišču.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti danes okrog 14.10 uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Blagovica. Z ogledom kraja nesreče in po zdaj zbranih obvestilih je znano, da je voznik (22) osebnega vozila Kia vozil po regionalni cesti od Trojan proti Domžalam. V naselju Blagovica pri hišni številki 16, je iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika (73) Škode, ki je pravilno pripeljal iz smeri Domžal proti Trojanam. V nesreči sta voznik Škode in njegova sopotnica (75) utrpela hude telesne poškodbe, z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UKC Ljubljana.

Povzročitelj v nesreči po podatkih policije ni utrpel telesnih poškodb, preizkus z alkotestom pa je bil negativen. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper povzročitelja izveden ustrezen ukrep. Cesta je bila v času ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic zaprta, okrog 16.30 je bil promet ponovno sproščen.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi