V Biščah prišlo do požara v stanovanjski hiši, stanovalec utrpel hujše poškodbe

Danes, okrog 10. ure je zagorelo v stanovanjski hiši v Biščah pri Ihanu. Do požara pa je prišlo v priročni kuhinji v kletnih prostorih hiše. V času požara se stanovalec nahajal v kletnih prostorih, katerega so gasilci po prihodu kmalu našli nezavestnega ter ga predali reševalcem. Po podatkih policije naj bi utrpel hujše poškodbe.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 10.03 uri obveščeni o požaru v stanovanjskih hiši v Biščah in sicer je zagorela priročna kuhinja v kletnih prostorih. Ob prijavi so dobili tudi obvestilo, da se po vsej verjetnosti v hiši nahaja starejši stanovalec. Le-tega so gasilci nezavestnega našli v sosednjem prostoru kleti, kjer je gorelo, utrpel pa je tudi opekline. Poškodovanega stanovalca so prevzeli in oskrbeli reševalci NMP Domžale in ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Gasilci so požar hitro pogasili in lokalizirali ter prezračili prostore. Hribar nam je še povedal, da je ogenj uničil priročno kuhinjo, vsa hiša pa je bila zadimljena. Na kraju požara so poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale sodelovali še gasilci PGD Ihan in PGD Pšata-Dragomelj.

Na kraju so posredovali policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. “Po prvih podatkih je zagorelo v kletnih prostorih hiše, kjer se je v času požara nahajala oseba, ki je bila najdena nezavestna in je bila v požaru huje poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Vzrok za požar še ni znan,” nam je v zvezi s požarom povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana. Policisti bodo opravili ogled in nadaljevali z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Pšata-Dragomelj, CZR Domžale

Tagi