Umikala se je srni in trčila v zaščitno ograjo avtoceste

Včeraj, okrog 23.30 ure se je na štajerski avtocesti med Lukovico in Domžalami voznica osebnega vozila med vožnjo umikala srni, ki je prečkala avtocesto, pri tem pa je trčila v sredinsko zaščitno ograjo. V nesreči voznica ni utrpela poškodbe, je pa vozilo popolnoma uničeno. Usoda srne ni znana, naj bi pa nato na drugi strani vozišča vanjo trčil voznik tovornega vozila.

Martin Juteršek, namestnik vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 23.38 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti med Lukovico in Domžalami voznica, ki ji je med vožnjo pot prekrižala srna, trčila v sredinsko zaščitno ograjo. Gasilci so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, posuli cestišče razlitih motornih tekočin, nudili razsvetljavo policistom ter delavcem Darsa pomagali očistiti cestišče. V nesreči voznica ni utrpela poškodbe, je pa nastala večja materialna škoda.

Usoda srne ni znana, naj bi po besedah Juterška na drugi strani vozišča vanjo trčil voznik tovornega vozila, ki je v tistem času pripeljal mimo. Voznik tovornega vozila je nato ustavil na počivališču Lukovica, kjer naj bi na vozilu našli sledove, da je trčil v srno. Policisti so opravili pregled kraja trka, vendar srne niso našli.

Omenjena intervencija pa ni bila edina intervencija poklicnih gasilcev minulo noč, saj so že pred tem in sicer okrog 21. ure posredovali v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 na Ljubljanski cesti 72 v Domžalah, kjer so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v šestem nadstropju, v katerem se je nahajala onemogla oseba. Juteršek nam je povedal, da s tem omogočili policistom in reševalcem dostop do onemogle osebe, ki naj bi padla s kavča. Za intervencijo so zaprosili domači, ki niso mogli priti v stik s svojo sorodnico. Gasilci so v nadaljevanju pomagali reševalcem pri prenosu stanovalke do reševalnega vozila.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi