Ukradli potne liste in dovoljenja za bivanje. Oškodovanci prosijo za pomoč!

Neznani storilec, ki je včeraj dopoldan vlomil v stanovanje na Ljubljanski ulici, si ni postregel samo z denarjem in nakitom temveč je odtujil tudi štiri potne liste in štiri dovoljenja za prebivanje. S tem dejanjem pa je povzročil veliko preglavic tujim državljanom, saj so ostali brez uradnih listin, ki jih potrebujejo za bivanje pri nas.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti včeraj okrog 12.40 ure obveščeni o vlomu v stanovanje na Ljubljanski cesti v Domžalah. Z ogledom kraja dejanja in z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec tega dne v dopoldanskem času ( v roku dveh ur) poškodoval ključavnico vhodnih vrat stanovanja in vlomil v notranjost, od koder je odtujil dokumente (štiri potne liste in štiri dovoljenja za prebivanje), dve denarnici z vsebino in nakit. Z dejanjem je povzročil za približno 2.000 evrov škode.

Policisti nadaljujejo z delom in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo, so še povedali na PU Ljubljana.

Oškodovanci so se obrnili tudi na nas s prošnjo za objavo kraje dokumentov. Velika verjetnost obstaja, da je nepridiprav odvrgel dokumente in če bi jih kdo mogoče našel, naj jih izroči najbližji policijski postaji oziroma pokliče na Policijsko postajo Domžale (01) 724 65 80 oziroma na telefonsko številko 113.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.cetis.si
Komentarji uporabnikov
Tagi