Ukradel kolo, nato pa je začel vpiti, da ga želijo posiliti in jo ucvrl. Policisti so ga hitro prijeli!

Pri novinarskem delu se novinarji vsakodnevno srečujemo z različnimi zgodbami, situacijami in dogodki, ki nato pristanejo v novicah. Se pa tudi zgodi, da se ob določenem trenutku znajdemo na določenem mestu, ko se pred očmi zgodi kaj nevsakdanjega, predvsem pa stvar za katero človek ne bi pričakoval, da se bo pripetila. Ravno to se mi je zgodilo danes popoldan v centru Domžal, ko sem bil priča tatvini kolesa in kasnejšim dogodkom po zaustavitvi in zadržanju storilca.

Dogodek se je zgodil na Ljubljanski ulici v bližini Policijske postaje v Domžalah. Občan je ob poslovnem prostoru v stanovanjsko poslovnem objektu parkiral kolo, ko mu je nepridiprav izpred oči odvzel kolo in ga želel odnesti čez cesto. Lastnik kolesa je tatvino takoj opazil in se pognal za njim. V tistem trenutku sem se v bližini znašel tudi jaz, ki najprej nisem vedel kaj se dogaja, dokler mi neka gospa ni zavpila, naj pomagam ujeti in zadržati storilca tatvine kolesa. Seveda sem se takoj pognal za storilcem in lastniku kolesa pomagal zadržati nepridiprava. V tem času so bili o tatvini kolesa obveščeni tudi policisti, ki so hitro pridrveli iz stavbe policije, vendar pa je pred njihovim prihodom storilec zbežal in sicer na način, da si je najprej slekel majico, odvrgel torbo, ki je odletela neznano kam ter začel na glas vpiti, da ga želimo posiliti. Nato pa jo je peš ucvrl. V tistem trenutku sta se s kolesi pripeljala tudi dva mladoletnika, eden je storilcu izročil svoje kolo, ki se je usedel nanj in odpeljal, pri tem pa je glasno vpil. Ker se je storilec odpeljal s kolesom, sem nato želel zadržati mladeniča, ki mu je izročil kolo, le-ta pa je želel z menoj fizično obračunati, nato pa jo je tudi sam ucvrl.

Po prihodu policistov je hitro stekla iskalna akcija, pri tem je pomagal tudi občan, ki je opazil storilca in njegova dva pomočnika, ki sta mu pomagala ubežati. Nahajali so se v bližini stolpnic na ulici Matije Tomca. Policisti so storilca kmalu zatem prijeli in ga s policijskim vozilom prepeljali na Policijsko postajo, kjer so izvedli vse nadaljnje postopke. Zagotovo pa bo imel storilec kaznivega dejanja sedaj na voljo dovolj časa, da bo pošteno razmislil o svojem početju.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi