Udar strele na stanovanjski hiši v Kokošnjah povzročil pravo razdejanje

V času današnje popoldanske nevihte, je v naselju Kokošnje v občini Domžale prišlo do udara strele v stanovanjsko hišo, ki je povzročila pravo razdejanje, saj je uničila celotno električno in telekomunikacijsko napeljavo, odkrila del strehe ter nekaj škode – razpok povzročila tudi na stenah v notranjosti hiše. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale ter gasilci PGD Studenec in PGD Žeje – Sveta Trojica.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 17.36 uri obveščeni, da je v naselju Kokošnje prišlo do udara strele v stanovanjsko hišo, ki je povzročila pravo razdejanje, saj je strela uničila celotno elektro in telekomunikacijsko napeljavo, odkrilo pa je tudi okrog trideset kvadratnih metrov strehe. Prav tako naj bi v notranjosti hiše udar strele povzročil nekaj razpok na zidovju. Gasilci so na kraju opravili pregled hiše, odstranili električni drog s hiše ter zasilno prekrili prekrili streho z opeko.

Zaradi udara strele je poškodovana tudi bližnja transformatorska postaja, zaradi česar je celotno naselje ostalo brez električne napeljave. Na kraj so prispeli tudi delavci elektro podjetja, ki začeli odpravljati škodo na transformatorski postaji.

Miha Ulčar; Foto: PGD Studenec

Komentarji uporabnikov
Tagi