Tragično: V Imenjah pri Moravčah domačina med spravilom lesa pokopal traktor

V Imenjah pri Moravčah je danes nekaj pred 11. uro dopoldan prišlo do tragične delovne nesreče, v kateri se je smrtno poškodoval domačin, ki ga je med spravilom lesa iz gozda, pod seboj pokopal traktor. Na kraju tragičnega dogodka so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Moravče in PGD Krašce ter reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale.

Martin Juteršek, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o delovni nesreči v Imenjah pri Moravčah obveščeni danes ob 10.51 uri. Kljub hitremu prihodu na kraj nesreče, žal moškemu niso mogli pomagati, saj so bile poškodbe, ki jih je utrpel v nesreči, prehude.

Do nesreče naj bi po besedah Martina Juterška prišlo v času, ko je krajan med spravilom lesa iz svojega gozda, stal poleg traktorja. Les je iz gozda vlekel s pomočjo vitla na traktorju, med spravilom pa naj bi se eno izmed debel zataknilo v zemljo, zaradi česar je nato napelo jekleno vrv, pri tem pa je zaradi sile prevrnilo traktor in ga še potisnilo v bližnje drevo, traktor pa je moškega pokopal pod seboj. Da so lahko gasilci prišlo do moškega so morali najprej odrezati jekleno vrv, nato pa ročno odstraniti prevrnjen traktor. Žal pa so bile posledice nesreče prehude, saj naj bi moški, star naj bi bil okrog 60 let, umrl že takoj po nesreči.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z delovno nesrečo v Imenjah pri Moravčah povedali, da je bilo z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovljeno, da je 58-letni moški v svojem gozdu sam spravljal hlodovino, katero je po hribu navzgor vlekel z gozdarskim vitlom, ki ga je poganjal traktorski kardan traktorja znamke FIAT STORE 404. Ob povečani obremenitvi se je traktor prevrnil na levo stran, kjer je takrat stal 58-letnik, ki je tam upravljal z ročko vitla. Ob prevrnitvi je traktor moškega stisnil ob bližnje drevo. V dogodku je moški utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju dogodka umrl. Glede na zbrana obvestila dogodek nima znakov kaznivega dejanja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca

Tagi