TRAGIČNO: Na Rodici tovorni vlak do smrti povozil deklico

Tragičen dogodek se je pripetil danes nekaj pred 16. uro popoldan. Po naših informacijah je železniško progo na železniški postaji na Rodici pri Domžalah nekaj pred 16. uro popoldan prečkalo več otrok, pri tem pa je tovorni vlak povozil deklico staro okrog 10 let, ki je preminula na kraju nesreče. Po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za domačinko iz Rodice.

Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Matjaž Hribar, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na železniški postaji na Rodici obveščeni danes ob 15.52 uri. Po njegovih besedah naj bi deklico med prečkanjem železniškega prehoda zbil tovorni vlak, pri tem pa jo je vrglo na bližnji travnik. Gasilci so skupaj z reševalci NMP ZD Domžale z reanimacijo poskušali rešiti življenje deklici, žal pa je bil trk prehud, zato je preminula na kraju nesreče.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z dogodkom povedala, da so bili domžalski policisti danes okrog 16. ure obveščeni o nesreči pri železniški postaji na Rodici, v katerem je umrla 12-letnica. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je deklica kolesarila iz smeri Rodice proti Mengšu in prečkala zaznamovan prehod (za pešce ali kolesarje) s prometnim znakom (Andrejev križ), ko je iz smeri Kamnika proti Ljubljani pripeljal tovorni vlak in trčil vanjo. 12-letnica je utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče.

V zvezi dogodka policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi