Tragično: Kolesar trčil v drevo, zaradi hudih poškodb umrl na kraju

Danes, nekaj minut čez 18. uro je na Krumperški ulici v Zaborštu pri Domžalah kolesar med vožnjo trčil v drevo, pri tem pa je utrpel hude poškodbe glave, da je umrl na kraju. 

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.10 uri obveščeni, da je na Krumperški ulici v Domžalah kolesar trčil v drevo in da po pričevanju mimoidočih ne kaže znakov življenja. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka in kolesarju nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Domžale. Žal so bile poškodbe glave tako hude, da kolesarju niso mogli več pomagati in je podlegel poškodbam. Po naših informacijah naj bi šlo za 72-letnega moškega doma iz Doba pri Domžalah.

“Po do sedaj zbranih obvestilih je kolesar vozil po cesti od Gorjuš proti Domžalam po strmem klancu navzdol in v ovinku zaradi neprilagojene hitrost zapeljal s ceste ter trčil v drevo. Kljub temu da je imel na glavi čelado, je bilo trčenje tako silovito, da je na kraju zaradi poškodb umrl. Zdaj znani podatki kažejo na to, da je bil v nesreči udeležen sam,” nam je v zvezi z okoliščinami nesreče 72-letnega kolesarja povedal Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana. Policisti so opravili ogled, o vseh ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi