Tragični večer: V Dobu kombi do smrti zbil kolesarko

Danes, nekaj minut čez 17. uro je na lokalni cesti med Dobom in Krtino, na viaduktu čez štajersko avtocesto, voznik kombija trčil v 62-letno kolesarko, ki je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub hitri pomoči gasilcev in reševalcev umrla na kraju prometne nesreče.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 17.13 uri obveščeni, da je na lokalni cesti Dob-Krtina, na viaduktu čez štajersko avtocesto, voznik kombija zbil kolesarko. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter takoj pričeli z reanimacijo hudo poškodovane kolesarke. Čez dobrih pet minut so se jim pri reanimaciji pridružili tudi reševalci NMP Domžale, žal pa je bilo oživljanje neuspešno, saj je kolesarka podlegla hudim poškodbam.

Potočnik nam je še povedal, da so gasilci policistom še nudili pomoč pri razsvetljavi kraja prometne nesreče. Intervencija se je zaključila ob 20.20 uri. Po naših neuradnih informacijah, naj bi se kolesarka peljala iz Doba proti Krtini, voznik kombija pa naj bi vanjo trčil na viaduktu čez štajersko avtocesto. Kolesarko naj bi po trku vrglo v bližnjo brežino travnika. Umrla kolesarka naj bi bila doma iz Krtine.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili danes nekaj po 17. uri obveščeni, da se je na Kidričevi ulici v Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka: “Po do sedaj zbranih obvestilih je v kolesarko, ki je vozila od Doba proti Krtini zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčil 56-letni voznik kombiniranega vozila, ki je pripeljal za njo v isti smeri. Kolesarka, ki med vožnjo ni imela varnostne čelade, je zadobila tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pokazal 0.08 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, odrejen mu je bil strokovni pregled. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Več uradnih informacij o nesreči sledi v kratkem.

Miha Ulčar; Foto CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi