Tragična smrt v Stobu: Moški naj bi umrl zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom

Danes popoldan ob 15.58 so poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale prejeli obvestilo, da je v stanovanjski hiši na Stobovski cesti v Domžalah prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom, pri tem pa naj bi oseba moškega spola preminula.

Vodja dnevne izmene CZR Domžale Bogdan Potočnik, nam je povedal, da so danes popoldan ob 15.58 uri prejeli klic, da so v stanovanjski hiši na Stobovski cesti v Domžalah danes popoldne našli mrtvega moškega, pri tem pa so sumili na povečano stopnjo prisotnosti ogljikovega monoksida v prostorih stanovanjske hiše. Po besedah Potočnika so gasilci takoj po prihodu opravili meritve v prostorih hiše, ki so pokazale prekoračeno vsebnost ogljikovega monoksida, zato obstaja sum, da je moški umrl zaradi tega. Več pa bo pokazala obdukcija.

Kot smo uspeli izvedeti, naj bi se tragičen dogodek zgodil v starejši hiši v Stobu, v kateri so obnavljali notranje prostore. Moški, ki je opravljal dela v hiši, se je grel s pečjo na drva. Obstaja pa sum, da je zaradi zaprtih oken in vrat ter nepopolnega gorenja prišlo do povečanja ogljikovega monoksida v prostorih, le-ta pa naj bi bil za moškega usoden.

Iz Policijske uprave Ljubljana so v zvezi z dogodkom sporočili, da je po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda znano, da je bil v notranjosti hiše v obnovi na območju Domžal najden mrtev 57-letni moški (državljan Makedonije). Odrejena je bila obdukcija, s katero se bo ugotavljal vzrok smrti, dosedanje okoliščine na kraju pa ne kažejo na nasilno smrt.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi