Tragična smrt v Kamniku: 66-letna kolesarka zapeljala mimo spuščene zapornice

Danes, nekaj minut pred 14. uro je na zaznamovanem prehodu ceste čez železniško progo v križišču Ljubljanske in Korenove ceste v Kamniku vlak zbil 66-letno kolesarko, ki je zaradi hudih poškodb umrla na kraju.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, izvedli zaporo ceste in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oživljanju ponesrečene kolesarke. Žal so bile poškodbe prehude, saj je preminula na kraju.

S Policijske uprave Ljubljana so v zvezi s tragično nesrečo sporočili, da je po do sedaj zbranih obvestili kolesarka vozila po Ljubljanski cesti v smeri Podgorja. “Zapeljala je mimo stoječe kolone vozil, ki so stali pred spuščeno zapornico pred prehodom ceste čez železniško progo. “Mimo zapornice je zapeljala na tire v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane proti Kamniku pripeljal potniški vlak, ki je kljub zaviranju trčil v kolesarko. V trčenju je bila kolesarka tako hudo poškodovana, da je na kraju umrla.”

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,”

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi