Tragična nesreča v Šentožboltu, pešec umrl na kraju

Danes, nekaj minut čez 19. uro je na regionalni cesti Blagovica – Trojane, v naselju Šentožbolt v občini Lukovica, 54-letna voznica osebnega vozila trčila v 33-letnega pešca, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta na tem odseku dlje časa zaprta za ves promet.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.09 uri obveščeni, da je na regionalni cesti Blagovica – Trojane, v naselju Šentožbolt voznica osebnega vozila trčila v pešca, ki je na kraju podlegel poškodbam. Skupaj z gasilci PGD Blagovica so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, na kraju pa so posredovali tudi reševalci NMP in policisti. Žal pešcu, šlo naj bi za mlajšega moškega, ni bilo več pomoči, saj je zadobil prehude poškodbe.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo v Šentožboltu povedala, da so včeraj, nekaj pred 19. uro prejeli več klicev o neosvetljenem pešcu na vozišču regionalne ceste med Trojanami in Blagovico: “Kmalu zatem pa smo bili obveščeni o trčenju v pešca. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 54 letna voznica osebnega vozila trčila v pešca, ki se je neosvetljen nahajal na vozišču. 33 letni pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.”

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka, cesta na tem odseku pa je bila za promet ponovno odprta okoli 1. ure

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi