Tragedija v Mengšu: Pes do smrti pogrizel deklico

Pretresljiva vest prihaja iz Mengša, saj je nekaj pred 17. uro pes napadel osemletno deklico in jo do smrti ogrizel. Pes je bil po podatkih policije privezan z verigo, deklica pa se mu je približala.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z dogodkom povedali, da se je po do sedaj zbranih obvestilih 8-letnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjeno z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo. Pes je deklico napadel in ogrizel. Na kraj je prišla odrasla oseba, ki je psa odstranila, ter poklicala reševalce. Kljub hitri zdravniški pomoči je 8-letnica na kraju zaradi poškodb umrla.

“Policisti so opravili ogled, in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” so povedali na PU Ljubljana.

Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski. Po neuradnih informacijah naj bi šlo za psa mešanca med rotvajlerjem in nemškim ovčarjem.

Izjava o dogodku v Mengšu vodje oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Ljubljana Valterja Zrinskega:

Miha Ulčar; Foto: pixabay.com; Video: STA

 

Tagi