Tovornjaku med vožnjo odtrgalo kolo, nato pa trčil v zaščitno ograjo

Danes, nekaj minut po 15.30 uri je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj, v smeri Celja, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo samoudeleženo tovorno vozilo, ki mu je med vožnjo odtrgalo zadnje kolo, zaradi česar je vozilo zasukalo na bok in trčilo v odbojno ograjo ter obstalo na obeh voznih pasovih avtoceste. Pri tem je iz tovornega vozila odpadel tudi del odbijača, ki je poškodoval še osebno vozilo, ki je v tem času vozilo mimo tovornjaka. Zaradi nesreče je bila avtocesta na tem odseku v smeri Celja nekaj časa zaprta za ves promet.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z poklicnimi gasilci PGE Celje, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči tovornega vozila na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj, v smeri Celja, obveščeni ob 15.37 uri. Ker je tovorno vozilo obstalo na obeh voznih pasovih avtoceste, so zaradi tega nastajali daljši zastoji, ob tem pa dober kilometer pred krajem nesreče ostali vozniki niso bili pravilno razvrščeni, saj niso pripravili prostora za intervencijsko pot, zaradi česar so imeli gasilci in ostale službe nekaj težav pri dostopu do kraja prometne nesreče.

Po prihodu so gasilci zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, pregledali okolico ter izvajali varovanje, ko je vlečna služba tovorno vozilo premaknila na odstavni pas. Korošec nam je še povedal, da je intervencija potekala hitro in učinkovito. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je po do sedaj zbranih obvestilih na tovornem vozilu prišlo do nenadne izpraznitve pnevmatike, zaradi česar ga je zaneslo čez oba vozna pasova. Pri tem je iz tovornega vozila odpadel tudi del odbijača, ki je poškodoval še osebno vozilo, ki je v tem času vozilo mimo tovornjaka. Zaradi dogodka in odstranitve tovornega vozila je bil do 17.30 oviran promet v smeri Maribora, obvoz pa je bil urejen po vzporedni cesti. Policisti bodo dogodek ustrezno zaznamovali.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi