Tatovi so se lotili domžalskega pokopališča

V zadnjem času domžalsko pokopališče ne obiskujejo samo svojci in prijatelji umrlih, temveč tudi nepridipravi, ki so si ta kraj izbrali za izvrševanje kaznivih dejanj – tatvin in poškodovanja tujih stvari. V zadnjih dnevih so namreč odtujili več lučk – lantern, pa tudi podstavke za sveče s ploščo in pokrovom in s tem lastnikom grobovom povzročili materialno škodo.

Neznani storilci so obiskali tudi nov toaletni prostor, ki se nahaja na začetku pokopališča v Domžalah. Pri tem pa moški toaletni prostor niso uporabili samo za opravljanje nujne potrebe, temveč so odtujili kalorifer (grelno peč) in ogledalo.

Izvedeli smo tudi, da so neznani storilci včeraj zjutraj obiskali tudi mrliško vežico v Mengšu, kjer so preščipnili zaščitno verigo in vstopili v skladiščni prostor ter odtujili nekaj kovinskih predmetov. Na srečo pa se je ravno v tistem času tam pojavil delavec iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik. Delavec je v bližini odkril vrečko, v kateri je bila poleg odtujenih kovinskih predmetov tudi preščipnjena veriga. Se pa je v tistem času tam zadrževala neka oseba, kateri pa policisti niso mogli dokazati, da je storila kaznivo dejanje, saj ni bila ujeta pri delu oziroma ni imela pri sebi odtujenih stvari.

Več kot očitno je, da nekaterim nepridipravom niso sveta niti zadnja počivališča umrlih. Kot so nam sporočili iz Javnega komunalnega podjetja Prodnik, ki upravlja pokopališča na območju občin Domžale in Mengeš, opažajo, da je najbolj na udaru neznanih storilcev domžalsko pokopališče, saj zaenkrat niso zasledili, da bi bila storjena kazniva dejanja tudi na ostalih pokopališčih. Pri tem vse obiskovalce pokopališč naprošajo, da v kolikor opazijo kakšna sumljiva dejanja neznanih oseb, da le-to sporočijo na Policijsko postajo Domžale oziroma na telefonsko številko 113.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi