Stanovalka z gasilnikom omejila požar, ki je izbruhnil v kuhinji

Včeraj smo na našem portalu objavili novico o gasilnikih oziroma gasilnih aparatih in zakaj je pomembno, da imamo gasilnik pri roki. Gasilniki so namreč izredno koristni pri gašenju požarov v začetni fazi, saj ogenj lahko pogasimo in preprečimo, da bi se razširil naprej. Da ga je koristno imeti pri sebi, je dovolj zgovoren današnji primer požara v naselju Ples, v občini Moravče, ko je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše, saj je stanovalka z gasilnim aparatom uspešno omejila požar, ki so ga nato dokončno pogasili gasilci PGD Moravče in PGD Peče.

Danes ob 16.43 uri je Regijski center za obveščanje – 112 prejel obvestilo, da je v naselju Ples pri Moravčah zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci PGD Moravče, ki so na kraju posredovali skupaj s kolegi iz PGD Peče, so na svoji Facebook strani takoj po intervenciji zapisali, da je stanovalka, ko je opazila požar v kuhinji, z gasilnim aparatom uspešno omejila požar, katerega so ga dokončno pogasili gasilci, ki so nato s termovizijsko kamero pregledali prostore ter jih prezračili. Prav tako so iz stanovanja iznesli ožgano pohištvo.

Omenjen primer veliko pove o tem, da je gasilnik, če je pri roki, še kako koristen v začetni fazi požara, saj zmanjša škodo, ki bi bila povzročena, v kolikor pri sebi ne bi imeli gasilnika. Moramo se namreč zavedati, da je okoli nas veliko potencialnih virov za nastanek požara, in prav zaradi tega je preventiva izrednega pomena. Stroški povezani s preventivo, v omenjenem primeru govorimo o nakupu gasilnika, so zanemarljivi napram stroškom, ki nastanejo ob morebitnih požarih. Zaradi hitrega tempa življenja smo prepogosto premalo pazljivi, večino stvari pa počnemo rutinsko, zato ni odveč, da predhodno poskrbimo, da imamo pri roki gasilnik oziroma gasilni aparat.

Več o tem si lahko preberete v našem prispevku: Imejte pri roki gasilni aparat. Za vsak slučaj!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Komentarji uporabnikov
Tagi