Spodnje prostore Tuš centra Domžale napolnil dim, gasilci izvedli evakuacijo

Danes nekaj po 11. uri dopoldan se je v kletnih prostorih Tuš centra v Domžalah začel valiti dim. Na kraj so bili napoteni poklicni gasilci CZR Domžale, ki so najprej izvedli evakuacijo vseh oseb, ki so se nahajali v kletnih prostorih severnega dela Tuš centra. Nato pa so se skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto lotili iskanja žarišča požara, ki je povzročil zadimljenost prostorov. 

Danes ob 11.16 uri so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da se v kletnih prostorih severnega dela Tuš centra  Domžale vali dim, vklopil pa se je tudi požarni alarm. Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so takoj po prihodu skupaj z varnostno službo izvedli evakuacijo vseh oseb, ki so se v tistem času nahajali v spodnjih prostorih, nato pa so se lotili iskanje žarišča, ki je bilo kar oteženo, saj so bili prostori zaradi zadimljenosti podobni labirintu. Po daljšem iskanju so žarišče našli in sicer se je nahajal v zunanjem prezračevalnem jašku, kamor je nekdo odvrgel cigaretni ogorek. Ker pa so bili v jašku tudi smeti, je vse skupaj začelo tleti, dim pa se je valil proti kletnim prostorom trgovskega centra. Gasilci so tleče smeti v jašku pogasili z vodo ter nato še prezračili zadimljene prostore. Ob 13. uri so se zaposleni že lahko varno vrnili v prostore. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvema voziloma in štirinajst gasilcev PGD Domžale-mesto z dvema voziloma.

V izogib takšnim neljubim situacijam velja spomniti kadilce, da naj se cigaretnih ogorkov ne odmetava kar vsepovprek, saj za to obstajajo pepelniki. Res pa je, da jih ob Tuš centru Domžale po prenovi nadstreška ni več na voljo. Kljub temu, da jih ni, pa prezračevalni jaški vsekakor niso primerni za odlaganje cigaretnih ogorkov. Posledice takšnega ravnanja bi bile lahko veliko hujše.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar

Tagi