So bili na delu spet mlečnozobi prestopniki? Na Rodici ukradli avto, ki je nato zgorel v požaru

Krajan Rodice je bil danes navsezgodaj zjutraj izredno presenečen, ko je bil s strani policistov obveščen, da so v Vinjah v občini Dol pri Ljubljani našli njegovo osebno vozilo znamke Seat Toledo, kateri pa je bil v požaru popolnoma uničen. Krajan do takrat tudi ni vedel, da mu je ponoči neznani storilci iz dvorišča ukradel njegov avto.

Je bila minulo noč ponovno na delu »domžalska mafija«, tako po naših informacijah sami sebe imenujejo mladoletniki, ki z izvrševanjem kaznivih dejanj povzročajo številnim občanom Domžal in policistom sive lase. Minulo noč je bilo namreč na Rodici ukradeno osebno vozilo znamke Seat Toledo, ki so ga policisti danes v zgodnjih jutranjih urah našli v Vinjah, občina Dol pri Ljubljani. Vozilo je bilo v požaru, ki so ga pogasili gasilci PGD Vinje in GB Ljubljana, popolnoma uničeno.

Ali je omenjeni primer minule noči povezan s podobnimi primeri, ki so jih mlečnozobi prestopniki izvrševali nedolgo nazaj in sicer tatvine osebnih vozil, s katerimi so se v večini primerov nato prevažali, v enem primeru so ga pod domžalskim avtocestnim nadvozom tudi zažgali, se zaenkrat še ne ve.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti danes okoli 4. ure zjutraj obveščeni, da na makadamski poti v kraju Vinje gori osebno vozilo. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je  neznani storilec  v času med  17. uro prejšnjega dne in 4. uro danes, iz neograjenega dvorišča stanovanjske hiše v Rodici odtujil parkirano osebno vozilo, ki je bilo odklenjeno, v ključavnici pa so bili kontaktni ključi. Po dejanju se  je storilec odpeljal do naselja Vinje, kjer je z vozilom na makadamski poti obstal vkopan. Na omenjenem mestu je na vozilu prišlo do požara in je zgorelo v celoti. Policisti v zvezi kaznivega dejanja Odvzema motornega vozila po 210/III. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ob tej priložnosti velja opomniti, da tudi doma ni dobro puščati nezaklenjenih vozil, koles ter vse kar je kaj vrednega. Nedolgo nazaj smo na našem portalu objavili videoposnetek kraje dveh koles na Homcu. Iz posnetka je bilo razvidno, da si nepridipravi vzamejo čas, ko obiščejo dvorišče kakšne stanovanjske hiše, saj si v miru ogledajo okolico, najlažje pa nato odtujijo stvari, ki so jim lažje dostopne. Za preventivo in mirne živce raje dvakrat preverite, če imate vse pod ključem!

Miha Ulčar; Foto: bralec

Komentarji uporabnikov
Tagi