Smrtna prometna nesreča: S tovornjakom trčil v betonsko ograjo in smreko

Danes okrog 8.30 ure so naše ceste ponovno terjale krvni davek. V prometni nesreči, ki se je pripetila v Zgornjih Jaršah pri Domžalah, je na kraju umrl 43-letni voznik tovornega vozila, ki je med zavijanjem v križišču Kamniške in Industrijske ceste trčil v betonsko ograjo in smreko. Voznika so morali gasilci iz vozila rešiti s tehničnim posegom. Kljub trudu reševalcev NMP ZD Domžale, ki so na kraju oživljali voznika, mu žal ni bilo več pomoči. Domneva se, da je do trčenja prišlo zaradi zastoja srca voznika, točen vzrok pa bo pokazala obdukcija

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči tovornega vozila v Zgornjih Jaršah pri Domžalah obveščeni ob 8.30 uri. In sicer je voznik v križišču Kamniške in Industrijske ceste med zavijanjem iz kamniške smeri zapeljal čez nasprotni pas ter podrl semafor, hidranti priključek in nato trčil v betonsko ograjo in smreko pri stanovanjski hiši. Zaradi nesreče je voznik ostal ukleščen v vozilu. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter s tehničnim posegom voznika rešili iz vozila. Voznik je kljub oživljanju, na kraju podlegel poškodbam.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s smrtno prometno nesrečo povedala, da so bili policisti o njej obveščeni ob 8.30 uri. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da je 43-letni voznik (drž. Srbije) tovornega vozila s pripetim priklopnikom vozil po regionalni cesti iz Kamnika proti Domžalam. V semaforiziranem križišču z Industrijsko cesto je pri speljevanju zapeljal naravnost skozi križišče, kljub temu, da je stal na pasu za zavijanje levo. Pri tem je podrl semafor, trčil v betonsko ograjo in nato v smreko ob križišču. Voznik je ob trčenju ostal ukleščen v kabini. S tehničnim posegom so ga rešili gasilci. Kljub nudenju prve pomoči, je voznik na kraju umrl. Domneva se, da je do trčenja prišlo zaradi zastoja srca voznika, točen vzrok pa bo pokazala obdukcija, ki jo je odredila zdravnica na kraju. V nesreči je nastalo za več tisoč evrov materialne škode na prometni infrastrukturi in tovornem vozilu.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi