Smrtna prometna nesreča pri Moravčah: Med prevračanjem ga je vrglo iz avta

V občini Moravče je včeraj zvečer prišlo do tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 76-letni voznik osebnega vozila, ki je na lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo, zapeljal s ceste, nato pa se okrog 50 metrov prevračal po bregu in pristal v goščavi. Voznika je med prevračanjem vrglo iz avtomobila, kjer je obležal negiben, ob prihodu gasilcev in reševalcev, pa ni kazal znakov življenja. Kljub oživljanju, mu žal ni bilo več pomoči, saj so bile poškodbe prehude.

Matjaž Hribar, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Velika vasi in PGD Moravče, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, ki se je pripetila ob lokalni cesti med Veliko in Križevsko vasjo v občini Moravče, obveščeni ob 21.11 uri. Da je prišlo do nesreče je Regijski center za obveščanje obvestil občan, ki se je peljal tam mimo, v goščavi, okrog 50 metrov pod cesto pa je zagledal luči, nato pa je opazil prevrnjeno osebno vozilo, poleg katerega je ležala negibna oseba. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Že pred prihodom reševalcem NMP Litija so pričeli oživljati voznika, vendar je bil njihov trud žal zaman, saj so bile poškodbe prehude. Prav tako po besedah Hribarja ni bilo znano, kdaj približno je prišlo do prometne nesreče. V času, ko je občan opazil vozilo v goščavi, so avtomobilske luči svetile že bolj medlo, zato predvidevajo, da je moral voznik tam ležati že dlje časa. Pokojnika, ki naj bi bil iz doma iz bližnje okolice, je nato prevzela pogrebna služba.

Gasilci so s pomočjo vitla izvlekli vozilo iz goščave, pri tem pa jim je s traktorjem pomagal tudi krajan. Je pa to že druga prometna nesreča, ki se je v zadnjih dveh dneh pripetila v tistih krajih. V soboto, 23. februarja 2019, se je v naselju Velika vas prevrnil traktorist, ki je v nesreči utrpel lažje poškodbe.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je do prometne nesreče s smrtnim izidom prišlo med 19.30 in 20.uro  na lokalni cesti Križevska vas – Velika vas. Z ogledom kraja nesreče in po do sedaj zbranih obvestilih so  policisti ugotovili, da je 76-letni voznik osebnega avtomobila Mercedes Benz zaradi vožnje preblizu desnemu  robu zapeljal s ceste na strmo travnato pobočje, kjer se je nato pričel z vozilom prevračati. Voznik, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, je po prevračanju padel iz vozila in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. O vseh ugotovljenih okoliščinah prometne nesreče bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi