Slovenski vojaki in poklicni gasilci CZR Domžale so se spopadli s požarom na tovornem vozilu

Danes malo pred pol deseto uro dopoldan so poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale prejeli obvestilo, da na avtocesti v smeri proti Celju na izvozu Lukovica gori guma na tovornem vozilu.

Vodja dnevne izmene CZR Domžale Jani Jeraj, nam je v zvezi z dogodkom povedal, da so bili o požaru, ki je zajel tovorno vozilo obveščeni danes ob 9.18 uri. Do dogodka naj bi prišlo pri izvozu na avtocesti pri izvozu za Lukovico. Do požara na tovornem vozilu naj bi prišlo, zaradi tega, ker naj bi s pregreli ležaji na kolesih, pri tem pa je zagorela guma, požar pa se je razširil še na cerado tovornega vozila. Po besedah Jeraja, so se v tistem času tam nahajal kontigent slovenskih vojakov, ki so takoj pričeli z gašenjem. Po gasilne aparate pa so šli tudi na Petrolovo črpalko. Poklicni gasilci so takoj po prihodu do konca pogasili požar in očistili cestišče.

So pa imeli gasilci, kot je že tradicija na avtocesti, težavo s samim prihodom na kraj požara. Nastala je namreč kolona, vozniki pa niso poskrbeli, da bi imeli gasilci in reševalci neoviran dostop po avtocesti do kraja požara.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi