Skrivnostno izginotje Domžalčanke: Še vedno iščejo pogrešano Almo Novljan

Izginotje 63-letne Domžalčanke Alme Novljan, ki je pogrešana od 25. junija 2019, je še vedno zavito v tančico skrivnosti, saj se je za Almo, ki je izginila na sprehodu severozahodno od Malega jezera na otoku Mljet, izgubila vsaka sled. Od takrat dalje poteka velika reševalna akcija, ki pa še ni obrodila sadov. V Dubrovnik naj bi prispelo tudi več članov njene družine, saj so prejeli informacije, da naj bi pogrešano v petek večkrat opazili prav v tem mestu.

Alma Novljan je izginila na območju Nacionalnega parka Mljet, da je pogrešana pa je na policijo podal prijavo njen mož Jani, s katerim je letovala v avtokampu Đenka Lovište na Pelješcu. Ta je pred dnevi za časnik Delo pojasnil, kdaj je Alma izginila: »Z ženo sva na ladji do Mljeta spoznala nemškega turista in skupaj smo šli do pristanišča. Ker smo imeli še uro časa, je žena kot zagrizena planinka opazila markirano pot in odšla po njej. Z Nemcem sva šla kmalu za njo, pot pa je taka, da zaradi dreves in grmovja ne moreš s poti. Nemec je po približno 20 minutah rekel, da gre nazaj, saj je imel zgolj natikače, jaz pa sem začel iskati ženo. Klical sem za njo, a je ni bilo več.«

Takoj po prijavi se je začela velika iskalna akcija, ki poteka tako na kopnem kot v vodi, v katero so vključeni gasilci, gorski reševalci, reševalci s psi in čuvaji nacionalnega parka. Pri iskanju si pomagajo tudi s čolni, helikopterji in droni. Reševalna akcija še vedno poteka, saj je hrvaška gorska reševalna služba v soboto sporočila, da nadaljujejo obsežno iskalno akcijo pogrešane Slovenke na otoku Mljet.

(Foto: Hrvatska gorska služba spašavanja)

Hrvaška gorska reševalna služba je v soboto popoldne sporočila, da nadaljuje obsežno iskalno akcijo pogrešane Slovenke Alme Novljan na otoku Mljet. Na so enote iz Dubrovnika, Šibenika, Makarske, Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Vinkovcev, Reke, Krapine, Novske, pa tudi kolegi iz gorsko reševalnih služb iz sosednje Bosne in Hercegovine. Pri iskanju sodelujejo še gasilci JVP Mljet, DVD Montokuc in uslužbenci Nacionalnega parka Mljet. Obsežna akcija poteka s pomočjo psov in dronov, s čolni prečesavajo obalo, tehnične ekipe pa pregledujejo jame na otoku.

Pogrešano v petek dvakrat videli v Dubrovniku

Po poročanju portala DuList naj bi v Dubrovnik prispelo devet članov njene družine in prijateljev, ki pomagajo pri iskanju pogrešane. Po njihovih podatkih naj bi pogrešano 63-letnico v petek zjutraj kar dvakrat videli prav v Dubrovniku. O tem naj bi bila obveščena tudi lokalna policija, ki je potrdila, da so prejeli nekaj klicev ljudi, ki trdijo, da so videli pogrešano Almo. Vendar za zdaj nobeden od teh klicev ni obrodil sadov, informacije pa naj bi se za sedaj izkazale za netočne, poroča portal DuList.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Nestali.hr, Hrvatska gorska služba spašavanja

Komentarji uporabnikov
Tagi