Silvestrska menjava izmen v Centru požarne varnosti Domžale

Večina ljudi se bo danes ponoči na različnih koncih veselila prihoda novega leta. Kljub temu pa morajo nekatere službe, kot so poklicni gasilci, reševalci Nujne medicinske pomoči in policisti delovati tako kot običajne dni in biti v stalni pripravljenosti.

V Centru požarne varnosti Domžale so danes zvečer naredili zadnjo menjavo izmen v tem letu. Izmena, ki jo je danes čez dan vodil Matjaž Korošec, je šla po službi v domače loge praznovat k svojcem. Nočna izmena, ki jo vodi Luka Pušnik in je začela ob 18. uri, pa bo vse do jutra v pripravljenosti.

Matjaž Korošec nam je ob našem prihodu povedal, da so imeli danes čez dan dve intervenciji. Najprej so dopoldan posredovali v Trzinu, kjer so reševalcem pomagali pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila. Popoldan pa so posredovali v stanovanjski hiši na Viru, kjer so posredovali zaradi razlitja fekalij. Je pa malo pred našim prihodom alarm zazvonil še tretjič, saj je v naselju Videm pri Lukovici zagorela podrast na površini okrog 100 kvadratnih metrov. Na požaru so posredovali gasilci Gasilske zveze Lukovica, poklicni gasilci CPV Domžale pa so bili v pripravljenosti, če bi bilo slučajno potrebno posredovati. Izvedeli smo, da so požar že pogasili.

Po besedah Korošca so imeli poklicni gasilci v letošnjem letu 327 intervencij, kar je občutno več kot lani. Popolne podatke in razčlenitev intervencij pa bodo potegnili pod črto do konca januarja.

Ob koncu so si poklicni gasilci segli v roke ter si zaželeli vse dobro v novem letu. Lepe želje, zdravja in sreče pa želijo tudi vsem občankam in občanom z željo, da bi bilo čim manj stresnih trenutkov.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar
Tagi