Silovito počilo v Brezjah pri Dobu: Vozili po trku in prevračanju pristali na bližnjem travniku

Danes, nekaj minut čez 3. uro zjutraj sta na regionalni cesti Želodnik-Moravče v naselju Brezje pri Dobu trčila osebno in kombinirano vozilo. Po trku sta se vozili prevračali in pristali na bližnjem travniku, pri čemer je kombinirano vozilo obstalo na strehi. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe.

Milan Peterc, namestnik vodje II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 3.10 uri obveščeni o prometni nesreči kombiniranega in osebnega vozila, ki se je pripetila na regionalni cesti Želodnik-Moravče v naselju Brezje pri Dobu. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter prevrnjeno vozilo postavili na kolesa.

Peterc nam je še povedal, da sta bila oba voznika ob njihovem prihodu že izven vozil, lažje poškodovanega voznika pa so pregledali na kraju. Prav tako so pregledali bližnjo okolico, če bi se kje morebiti nahajala še kakšna udeležena oseba v prometni nesreči, saj je bil trk izredno silovit, obe vozili pa sta po trku in prevračanju pristali na bližnjem travniku. Na kraju so bili prisotni tudi policisti. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta na tistem odseku dlje časa zaprta za ves promet, obvoz je potekal po lokalnih cestah.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedali, da je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Krtine proti Moravčam in pri tem ni vozil po sredini prometnega pasu. Čez neprekinjeno črto je na drugo stran vozišča zapeljal v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik kombija. Voznik kombija se je trčenju poskušal izogniti, vendar ga ni mogel preprečiti. Po trčenju je obe vozili zavrtelo izven vozišča, kombi pa se je prevrnil in pristal na strehi. V nesreči ni bil nihče poškodovan. V postopku je bilo ugotovljeno, da je preizkus alkoholiziranosti povzročitelju pokazal rezultat 0,21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi