Silovit trk pri Dobu: Hudo poškodovana voznica ukleščena v vozilu

Danes nekaj po 16. uri popoldan je na lokalni cesti Dob – Turnše prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kombinirano in osebno vozilo. Hudo poškodovano 24-letno voznico so morali gasilci CZR Domžale iz osebnega vozila rešiti s tehničnim posegom, reševalci NMP ZD Domžale pa so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je njeno življenje ogroženo.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena kombinirano in osebno vozilo, obveščeni ob 16.11 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč hudo poškodovani mlajši voznici osebnega vozila, ki je bila ob njihovem prihodu neodzivna ter jo s tehničnim posegom rešili vozila, nato pa nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila ter odklopili akumulatorja na vozilih. Hudo poškodovano voznico so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana.

Je bil pa po besedah Korošca trk izredno silovit – osebno vozilo je v kombi trčilo bočno -, saj je bila sovoznikova stran popolnoma zmečkana. V kolikor bi se v času nesreče na sovoznikovem sedežu nahajal kakšne sopotnik, bi bile lahko posledice tragične.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja nesreče ugotovili, da je 24-letna voznica osebnega vozila pripeljala iz naselja Dob po lokalni cesti v smeri naselja Turnše. Ko je pripeljala iz desnega ovinka v ravnino je vozilo, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, pričelo zanašati na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljal 34-letni voznik kombiniranega vozila. Kljub njegovemu umikanju v desno, je med njima prišlo do čelnega trčenja. 24-letna voznica je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe, njeno življenje je ogroženo.

Korošec nam je še povedal, da je imela njihova dnevna izmena danes tri intervencije. Nekaj po 7. uri zjutraj so posredovali na Rodici, kjer so na domu pomagali invalidu, ki je padel z vozička, sam pa se ni mogel pobrati. Dobre pol ure kasneje pa so dobili poziv, da je na Virski cesti na Viru ob cesti parkirano osebno vozilo, v njem pa naj bi sedel neodzivni moški, na kar jih je opozorila občanka. Po prihodu na kraj, osebnega vozila z opisom v prijavi ni bilo več tam. Skupaj so poklicni gasilci CZR Domžale v letošnjem letu posredovali že 101-krat.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi