So se šli gasilce? Sprožili gasilni aparat in pobelili ves blok!

Danes nekaj pred 12.30 uro so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je dim na hodniku v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 na Ljubljanski 72. Po prihodu na kraj so gasilci ugotovili, da na srečo ni šlo za noben požar ali kakršnokoli uhajanje dima, temveč je šlo za neokusno šalo preveč razposajene mladine, ki je sprožila gasilni aparat na prah, s tem pa zaposlila gasilce in čistilni servis, saj bo moral nekdo počistiti skorajda celotno stopnišče in hodnike.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so danes ob 12.21 uri prejeli obvestilo, da se na hodniku stanovanjsko-poslovnega objekta SPB-1 na Ljubljanski 72 v Domžalah vali dim. Takoj po prihodu so ugotovili, da ne gre za noben požar, prav tako pa ni uhajal plin, temveč je bil ta dim, ki se je valil po stopnišču od gasilnega aparata na prah, ki ga je nekdo sprožil.

Po naših informacijah naj bi to storila preveč razposajena mladina, kateri so očitno letošnje zimske počitnice bolj škodile, kot koristile. Gasilski aparat naj bi prožili iz dvigala na stopnišče, ki je s prahom posvinjano vse do osmega nadstropja, pa gotovo tudi marsikatero stanovanje, v katerega je s hodnika prah prinesel stanovalec. Stanovalcem pa ni preostalo drugega, kot da pokličejo čistilni servis, da se loti čiščenja stopnišča in hodnikov.

Miha Ulčar; Foto: K.O.

Tagi