S tovornjakom prebil sredinsko zaščitno ograjo in obstal na obeh straneh avtoceste

Včeraj nekaj po 23. uri je na štajerski avtocesti pred predorom Trojane prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo tovorno vozilo, ki je prebilo dvojno sredinsko zaščitno ograjo in obstalo ujeto na obeh straneh avtoceste. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda. Zaradi prometne nesreče je bil na obeh straneh avtoceste oviran promet.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju prometne nesreč posredovala skupaj s poklicnimi gasilci ACB Vransko in PGE Celje, nam je povedal, da so bili o nesreči kamiona na štajerski avtocesti pred predorom Trojane, v smeri proti Ljubljani, obveščeni ob 23.06 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter razsvetljevali kraj dogodka. V nesreči ni bil nihče poškodovan, je pa nastala večja materialna škoda.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo na Trojanah povedala, da je voznik tovornjaka zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in zato trčil v betonsko ograjo na desni strani vozišča. Vozilo je nato drselo po celotnem vozišču in trčilo še v ograjo na levi strani vozišča, nato pa obstalo na obeh prehitevalnih pasovih. V nesreči ni bil nihče poškodovan, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Zaradi nesreče je bil na obeh prehitevalnih pasovih avtoceste oviran promet do 00.50 ure.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi