S poltovornjakom silovito trčil v vlačilec, poškodovan voznik ostal ukleščen v vozilu

Nekaj pred 4. uro zjutraj je na štajerski avtocesti na izvozu na počivališče Lukovica iz smeri Maribora prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena poltovornjak in priklopnik. Poškodovanega voznika poltovornjaka, so morali gasilci s tehničnim posegom rešiti iz vozila, reševalci pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je voznik poltovornjaka utrpel hujše poškodbe, po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zaradi nesreče je bil dlje časa zaprt uvoz na počivališče Lukovica iz smeri Maribora.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na izvozu na počivališče Lukovica iz smeri Maribora, v kateri sta bila udeležena poltovornjak in vlačilec, obveščeni ob 3.49 uri. Zaradi trka, voznik poltovornjaka je na uvozu silovito trčil v parkiran zadnji del vlačilca, je voznik poltovornjaka ostal ukleščen v vozilu.

Gasilci so tako po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom poškodovanega voznika rešili iz vozila ter ga v sodelovanju z reševalci NMP Domžale oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. V sodelovanju z vlečno službo so gasilci izpod vlačilca potegnili poltovornjak ter še posuli cestišče razlitih tekočin.

Aleksandra Golec s Policijske Uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili danes, nekaj pred 4. uro obveščeni, da je na štajerski avtocesti na izvozu Lukovica v smeri Ljubljane, prišlo do prometne nesreče z udeležbo kombija in dveh tovornih vozil. 36-letni državljan Češke je s kombijem pripeljal na izvoz Lukovica, kjer pa ni vozil po sredini prometnega pasu, ampak zapeljal levo in zato z ogledalom najprej trčil v ogledalo romunskega tovornega vozila, nato pa v zadnji del slovenskega tovornega vozila, ki sta bila oba nepravilno parkirana ob robu vozišča. Voznik kombija je po nesreči ostal ukleščen v vozilu, od koder so ga rešili gasilci. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Voznik ni vozil pod vplivom alkohola. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po
vseh znanih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi