S kombijem zapeljal s ceste in pristal v potoku Drtijščica

Danes, okrog 18.30 ure je v Zalogu pri Moravčah voznik s kombijem zapeljal s cestišča in pristal v potoku Drtijščica. Voznik v nesreči ni utrpel poškodb, je pa nastala večja materialna škoda na vozilu.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.28 uri obveščeni, da je v naselju Zalog pri Moravčah voznik kombiniranega vozila zapeljal s ceste in pristal v potoku Drtijščica. Skupaj z gasilci PGD Moravče so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter z vitlom potegnili vozila na cestišče. Voznik je bil ob prihodu gasilcev in policistov že izven vozila, prav tako ni utrpel poškodb. Je pa nastala večja materialna škoda na vozilu. Na kraju so posredovali tudi policisti PPP Ljubljana.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti na ozkem delu ceste zapeljal s ceste in trčil v
ograjo mostu nad potokom Drtiljščica, nato pa je vozilo zdrsnilo v strugo potoka. Voznik pri tem ni bil poškodovan. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njemu pokazal 1.27 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Po prvih podatkih v dogodku ni prišlo do onesnaženja potoka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi