S češkim šarmom poskušal izvesti drzni tatvini, na koncu pa s pomočjo občanov pristal v rokah policistov

Državljan Češke je skupaj z zaenkrat še neznanim storilcem poskušal izvesti dve drzni tatvini in sicer najprej v cvetličarni v Mengšu, nato pa še v papirnici v Kamniku. V obeh primerih je poskušal s svojim češkim šarmom zamotiti prodajalko, medtem pa je drugi neznani moški poskušal iz blagajne odtujiti denar. Prodajalka v Kamniku je neznanega moška zalotila in nanj zavpila. Slednji je denar spustil in zbežal iz trgovine. Nato je iz trgovine zbežal še drugi osumljeni in pri tem prodajalko odrinil. Slednji je bil prijet s strani občanov in nato predan v roke policistov oziroma, so na njegovih čeških rokah zaškripale slovenske lisice.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili policisti v petek, 12. 8. 2016 okrog 17. ure obveščeni o dveh drznih tatvinah na območju Kamnika in Mengša. V obeh primerih je takrat še neznani storilec prodajalki zamotil z domnevnim nakupom in poskušal odtujiti denar iz blagajne. Na območju Mengša je poskušal izvršiti tatvino denarja v cvetličarni, na območju Kamnika pa je v papirnici zamotil prodajalko, medtem pa je drugi neznani moški poskušal iz blagajne odtujiti denar. Prodajalka je neznanega moška zalotila in nanj zavpila. Slednji je denar spustil in zbežal iz trgovine. Nato je iz trgovine zbežal še drugi osumljeni in pri tem prodajalko odrinil. Slednji je bil prijet s strani občanov.

Na podlagi do sedaj zbranih obvestil je ugotovljeno, da opis osumljenca pri poskusu drzne tatvine v Mengšu ustreza moškemu, ki je bil prijet s strani občanov. Gre za 50-letnega moškega, državljana Češke. Policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin obeh dogodkov (povezava z neznanim moškim, ki je zbežal iz papirnice). 50-letnik je bil po postopku policistov spuščen, so še povedali na PU Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi