Proti jutru hud požar zajel žago v Nožicah

Malo pred šesto uro zjutraj je hud požar zajel žago v Nožicah, v občini Domžale. Po pozivu je na kraj požara takoj odšlo več enot prostovoljnih gasilskih društev in poklicni gasilci CPV Domžale.

Po prvih informacijah, ki smo jih dobili, je ogenj popolnoma uničil polovico strehe delavnice. Gasilcem je požar že uspelo pogasiti.

Kot nam je povedal poveljnik PGD Homec, Tone Kosec je zagorelo na ostrešju v osrednjem delu žage. Po prihodu prvih enot na kraj požara je bil ogenj že polno razvit, gorelo je ostrešje in zgornji del žage. Gasilci so takoj pričeli z prerezom, da se ogenj ni razširil naprej. Prav tako so varovali južni del strehe in silos. Gasilcem je požar uspelo hitro lokalizirati. Vodo pa so z dvema motornima brizgalnama črpali iz bližnje reke Kamniške Bistrice.

Na intervenciji so poleg domačih gasilcev, PGD Homec sodelovali CPV Domžale, PGD Šmarca, PGD Radomlje, PGD Jarše-Rodica, PGD Domžale-mesto in PGD Studenec.

Po besedah Kosca trenutno poteka še pregled posameznih žarišč požara, ki ga izvajajo gasilci PGD Homec, PGD Radomlje in PGD Jarše Rodica. Posledice požara si je ogledal tudi župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Vzrok požara še ni znan.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Toni Iglič, Vido Repanšek, Janez Ravnikar, Jani Grat
Komentarji uporabnikov