Prometni nesreči v Študi in na Trojanah, dimniški požar v Stobu in tehnični intervenciji

Dnevna izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela danes polne roke dela, saj so tekom dneva posredovali na kar petih intervencijah, od tega na dveh prometnih nesrečah, dveh tehničnih intervencijah in na dimniškem požaru.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da je bil danes za njihovo izmeno kar pester dan, saj so posredovali na petih intervencijah. Ob 8.21 uri so bili obveščeni, da je na Študljanski cesti v Študi, voznica zapeljala s ceste, osebno vozilo pa se je v jarku prevrnilo na bok. Voznica se je pri prevračanju lažje poškodovala. Hribar nam je povedal, da so gasilci po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, stabilizirali vozilo ter voznico predali reševalcem NMP Domžale, ki so jo nato prepeljali na preventivni pregled. Gasilci so nato še vozilo postavili na kolesa.

Ob 11.05 uri so poklicni gasilci posredovali na Ljubljanski cesti 85 v Domžalah, kjer je v stanovanju padla starejša občanka, sama pa se ni mogla pobrati. Na zaprosilo njene sorodnice so gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter reševalcem NMP Domžale omogočili vstop. Reševalci so občanko oskrbeli ter prepeljali na preventivni pregled.

“Ob 13.35 uri smo prejeli obvestilo, da sta na rondoju regionalne ceste pri uvozu za avtocesto na Trojanah trčila osebno in kombinirano vozilo,” nam je povedal Hribar. Skupaj z gasilci PGD Blagovica so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin, očistili cestišče ter do prihoda policistov usmerjali promet. V nesreči po besedah Hribarja ni bilo poškodovanih. Do nesreče naj bi prišlo zaradi izsiljevanja prednosti.

Ko so se poklicni gasilci vračali z intervencije na Trojanah, so ob 14.09 prejeli obvestilo, da so na Ljubljanski cesti 24 v Stobu zagorele saje v dimni tuljavi stanovanjskega objekta. “Na kraj požara smo aktivirali tudi prostovoljni gasilski društvi PGD Stob-Depala vas in PGD Domžale-mesto. Po prihodu na kraj smo ugotovili, da ni prišlo do dimniškega požara, temveč se je močno zakadilo. Smo pa opravili pregled tuljave in okolice dimnika,” je obrazložil Hribar. Drugih posebnosti ni bilo.

Kmalu zatem in sicer ob 14.29 uri so bili poklicni gasilci zaprošeni za pomoč pri prenosu osebe iz reševalnega vozila v stanovanjsko hišo v Dragomlju. Hribar nam je povedal, da osebo z nosili zaradi ozkega hodnika niso mogli spraviti v hišo, zaradi česar so jo nato spravili preko okna v pritličju.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi