Prometni nesreči v Mengšu: Na Jarški cesti trčili vozili, v rondoju voznik trčil v drog javne razsvetljave

Včeraj zvečer sta se v Mengšu v dobrih dveh urah pripetili dve prometni nesreči, v katerih je nastala večja materialna škoda, tri osebe pa so utrpele lažje poškodbe. Nekaj po 18. uri je do prometne nesreče prišlo na Jarški cesti, kjer je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti, okoli 20. uri pa je v rondoju na cesti Mengeš-Rodica voznik trčil v drog javne razsvetljave.

Na kraju prve prometne nesreče, ki se je na Jarški cesti pripetila nekaj po 18. uri so posredovali gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj prometne nesreče ter pregledali in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so ju v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še razsvetljevali kraj prometne nesreče ter pomagali pri nalaganju poškodovanih vozil na avtovleko.

Tomaž Tomaževic nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki  je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Do druge prometne nesreče v Mengšu pa je v rondoju na cesti Mengeš-Rodica prišlo okoli 20. ure. Po besedah Tomaža Tomaževica je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Vozniku so zaradi suma da je vozil pod vplivom drog odredili strokovni pregled. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.  Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Na kraju prometne nesreče, vozilo je odneslo iz rondoja, pri tem je trčilo in podrlo drog javne razsvetljave ter pristalo na boku, so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so poskrbeli za prometno in požarno varnost, odklopili akumulator na vozilu, odstranili drog javne razsvetljave, postavili poškodovano vozilo nazaj na kolesa, pomagali pri usmerjanju prometa ter avtovleki pri nalaganju vozila.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Komentarji uporabnikov
Tagi