Prometna nesreča na Trojanah: Po trku s tovornjakom, se je avto prevračal po vozišču

Danes, nekaj minut pred 3. uro zjutraj je na štajerski avtocesti za izvozom Trojane, v smeri Maribora, prišlo do prometne nesreče med tovornim in osebnim vozilom, slednje se je po trku prevračalo po vozišču. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe.

Anže Srenjšček, vodja intervencije nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 2.55 uri obveščeni, da sta na štajerski avtocesti pri izvozu za Trojane, v smeri Maribora, trčila tovorno in osebno vozilo. Skupaj z gasilci ACB Vransko in PGE Celje so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, posuli cestišče razlitih motornih tekočin, razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Domžale. V nesreči poškodovani osebi so reševalci na kraju oskrbeli, eno osebo pa so nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana. Ena oseba je bila oskrbljena na kraju, eno pa so prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila avtocesta na tistem odseku dlje časa zaprta za ves promet.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je do nje prišlo, ker voznik osebnega vozila ni vozil po sredini pasu in je trčil v tovorno vozilo, po trku pa se je osebno vozilo prevrnilo na streho. Pri tem sta se povzročitelj in potnik v njegovem vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi