Prometna nesreča na Ljubljanski, požar na Vodovodni cesti

V nočni izmeni so imeli poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale polne roke dela. Prva intervencija je bila prometna nesreča na Ljubljanski cesti, druga pa požar lope na Vodovodni cesti. 

Jani Jeraj, vodja intervencije CZR Domžale, nam je povedal, da so bili v nočni izmeni obveščeni o prometni nesreči in požaru. Prvič so se odpravili ob 23.39 na Ljubljansko cesto, kjer je prišlo do trka dveh osebnih vozil. Po prihodu na kraj so gasilci odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi dveh ponesrečenih oseb.

Aleksandra Golec iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedala:”Včeraj, nekaj pred polnočjo je na Ljubljanski cesti v Domžalah prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču izsilil prednost voznici. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,36 mg/l). V nesreči sta se oba voznika lažje poškodovala, zoper povzročitelja pa je uveden prekrškovni postopek.”

Ob 0.43 so gasilci prejeli klic o požaru lope na Vodovodni cesti. Po prihodu na kraj so takoj začeli z gašenjem razvitega požara z vodo. Na kraju so bili tudi policisti.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

Tagi