Prijava o dimu, ki se vali iz stolpnice v Domžalah, na noge spravila gasilce in policiste

Danes 7.45 uri je Regijski center za obveščanje (112) prejel obvestilo, da se iz stolpnice na ulici Matije Tomca 4 v Domžalah vali dim. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Domžale-mesto in policisti PP Domžale, ki so po pregledu stolpnice ugotovili, da je bil alarm o požaru lažen.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so ob 7.45 prejeli obvestilo, da se iz 10. nadstropja stanovanjske stolpnice na ulici Matije Tomca 4 vali dim. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto in policisti PP Domžale pregledali 10. in tudi vsa ostala nadstropja ter ugotovili, da je bil alarm lažni. Predvideva se, da je prijavitelj podal prijavo na podlagi dima, ki se je valil iz dimnika.

Matjaž Merkužič nam je še povedal, da so pregledali vsa nadstropja stolpnice in se tudi pogovorili z lastniki stanovanj ter jih pomirili, da lahko nadaljujejo z vsakodnevnimi aktivnostmi. Je bila pa to letos že druga prijava domnevnega požara. 4. januarja letos je občanka podala prijavo, da za Domom upokojencev vidi močan dim. Tako kot je običaj, vsako prijavo gasilci in policisti vzamejo resno.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi