Pri Šentožboltu padel motorist in se poškodoval

Danes nekaj po 13.30 uri je na regionalni cesti Želodnik–Trojane, med Podmiljem in Šentožboltom v občini Lukovica, padel motorist in se huje poškodoval.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je v zvezi s prometno nesrečo motorista med Podmiljem in Šentožboltom povedal, da so bili o njej obveščeni ob 13.38 uri. Takoj po prihodu so z gasilci PGD Blagovica, PGD Lukovica in PGD Prevoje zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motociklu ter pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri imobilizaciji in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Aleksandra Golec iz Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo motorista povedala, da je po do sedaj branih obvestilih ugotovljeno, da je 42 letni voznik motornega kolesa vozil po regionalni cesti iz smeri Trojan proti Blagovici. Pred krajem Zgornji Petelinjek je prehitel osebni avtomobil, ko pa je že zaključil s prehitevanjem, pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zato ga je začelo zanašati in je padel po vozišču. V nesreči je zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Aktivnosti policistov glede ugotavljanja okoliščin prometne nesreče še potekajo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Blagovica

 

Tagi