Pri Šentjakobu vozilo pristalo na strehi, med Domžalami in Krtino pri trku vozil po cestišču in brežini zmetalo prašiče

Nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo je vodil Jani Jeraj, je morala minulo noč posredovati kar na dveh prometnih nesrečah, obe pa sta se pripetili na avtocesti med Šentjakobom in Krtino. Ob 21.46 so dobili poziv, da je prišlo do prometne nesreče pred izvozom za Šentjakob v smeri Domžale, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozil, pri tem je eno osebno vozilo pristalo na strehi. Ob 2.08 uri pa so dobili poziv, da je na avtocesti med Krtino in Domžalami prišlo do trka med kombiniranim vozilom in osebnim vozilom s pripeto prikolico za prevoz živali. Pri trku je sedem prašičev zmetalo po cesti in brežini.

Vodja nočne izmene CZR Domžale Jani Jeraj, nam je v zvezi s prometnima nesrečama povedal, da so bili o prvi obveščeni ob 21.46 uri in sicer, da je pred izvozom Šentjakob v smeri Domžal vozilo na strehi. Izven vozila je bila oseba z lažjimi poškodbami, ki so jo oskrbeli reševalci. Od tega mesta 250 metrov naprej pa je bilo še eno osebno vozilo, ki je imelo poškodovan sprednji del. Po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče in opravili pregled. Na prvem vozilu so odklopili akumulator in posuli cestišče z absorbentom, na drugem vozilu je to storila Gasilska brigada Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti in delavci Darsa.

V zvez z drugo nesrečo nam je Jeraj povedal, da so bili o njej obveščeni ob 2.08 uri zjutraj in sicer da je na AC Krtina-Domžale prišlo do trčenja med kombiniranim vozilom in osebnim vozilom VW Golf s prikolico za prevoz živih živali. Pri trku je 7 prašičev zmetalo po cesti in brežini. Po prihodu so gasilci najprej zavarovali kraj nezgode in organizirali nadomestni prevoz ter živali spravili na novo prikolico. Službi Darsa so pomagali pri čiščenju cestišča. Na kraju so bili prisotni policisti, pristojni veterinar in veterinarska inšpekcija.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi