Pri Šentjakobu na cisterni zagorela pnevmatika, v Domžalah gorela trava

Poklicni gasilci CZR Domžale so imeli na današnji dan že tretjo intervencijo, vse pa so se vrstile ena za drugo. Ob 10.45 uri so posredovali na Mengeškem polju, kjer sta čelno trčili dve osebni vozili, o njej smo na našem portalu že poročali, nekaj pred 12.30 uro so posredovali na štajerski avtocesti pred izvozom za Šentjakob, kjer je prišlo do požara na tovorni cisterni, po tej intervenciji pa so posredovali še na Železniški cesti v Domžalah, kjer je prišlo do manjšega travniškega požara.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na tovornem vozilu (cisterni), na katerem je zagorela pnevmatika, obveščeni ob 12.26 uri. Že pred prihodom gasilcev se je gašenja z gasilnikom na prah lotil voznik tovornega vozila, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so nato še ohlajevali zavore. Po vsej verjetnosti je do požara prišlo zaradi okvare na zavorah, ki so se pregrele. Na kraju je posredovala tudi Gasilska brigada Ljubljana.

Po končani intervenciji so gasilci prejeli obvestilo, da je na Železniški cesti v Domžalah prišlo do manjšega travniškega požara. Požar so že pred prihodom pogasili občani, gasilci pa so nato z vodo še zalili pogorišče.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi