Pri počivališču Lukovica zagorela cisterna

Danes, nekaj pred 5. uro zjutraj je na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica, v smeri Domžal, zagorela ena od pnevmatik tovornega vozila s cisterno, ogenj pa se je razširil na plastične dele okoli pnevmatike, ogenj pa je ožgal tudi del cisterne. Požar so s hitro intervencijo pogasili gasilci CZR Domžale.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na cisterni tovornega vozila na avtocesti pri počivališču Lukovica obveščeni ob 4.53 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj ter se lotili gašenja požara s peno. Istočasno so tudi ohlajevali cisterno ter jo preverjali s termovizijsko kamero. Po končani intervenciji so nudili zavarovanje in spremstvo ob umiku cisterne iz avtoceste na počivališče.

Jeraj nam je povedal, da je do požara prišlo na pnevmatiki v zadnjem delu cisterne tovornega vozila. Voznik je takoj, ko je opazil požar, zapeljal na odstavni pas, tovornjak odklopil od cisterne ter se skupaj s še nekaterimi vozniki, ki so se v času požara nahajali na počivališču, z ročnimi gasilniki lotil gašenja požara. Kljub temu se je požar razširil na plastične dele okoli pnevmatike, ogenj pa je ožgal tudi del cisterne, ki pa je na srečo ni poškodoval, saj so na kraj pravočasno prispeli gasilci in s hitro intervencijo požar pogasili. V cisterni naj bi se nahajal natrijev hidroksid. Na kraju so bili prisotni tudi policisti in delavci Darsa.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi