Pri Pečah trčila motorista, oba utrpela hujše poškodbe

Danes, okrog 11.30 ure je na regionalni cesti Kandrše – Moravče, pri odcepu za Peče, v občini Moravče prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena motorist in voznik kolesa z motorjem, po trku pa je motorno kolo drselo po tleh in trčilo še v osebno vozilo, ki se je že pred trkom ustavilo. V nesreči sta oba motorista utrpela hujše poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Življenje voznika kolesa z motorjem je po podatkih policije ogroženo.

Martin Juteršek, namestnik vodje III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh motoristov na regionalni cesti Kandrše – Moravče, pri odcepu za Peče, obveščeni ob 11.36 minut. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika kolesa z motorjem in motorista do reševalnih vozil, s katerima so jih prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Zaradi prometne nesreče je bila cesta v tistem delu nekaj časa zaprta za ves promet.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedala, da je po do sedaj znanih podatkih voznik kolesa z motorjem pripeljal po stranski cesti iz smeri Peč, ter zapeljal na regionalno cesto Kandrše – Moravče. Pri tem je izsilil prednost motoristu, ki se je pripeljal naravnost iz smeri Kandrš. Po trčenju sta oba voznika padla, motorno kolo pa je nato drselo naprej po cesti in trčilo v nasproti vozeče vozilo.

V nesreči sta se motorist in voznik kolesa z motorjem huje poškodovala in sta bila odpeljana v UKC Ljubljana. Življenje voznika kolesa z motorjem je ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče in bodo o vseh znanih dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi