Pri Lukovici trčila tovorno in kombinirano vozilo, hudo poškodovanega voznika gasilci rešili s tehničnim posegom

Nekaj pred 9.30 uro je na štajerski avtocesti Lukovica-Domžale prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tovorno in kombinirano vozilo. Voznik kombiniranega vozila, ki je v nesreči utrpel hujše poškodbe, je ostal ukleščen v vozilu, iz katerega so ga s tehničnim posegom rešili gasilci CZR Domžale. Bila pa je že druga prometna nesreča na tistem odseku v dobri uri in pol. Do prve, o kateri smo že poročali na našem portalu, je prišlo okrog 8. ure pred izvozom za Krtino, v njej pa so bila udeležena tri osebna vozila.

Luka Pušnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči – naletu tovornega in kombiniranega vozila na štajerski avtocesti pri Lukovici, obveščeni ob 9.29 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, s tehničnim posegom iz kombiniranega vozila rešili huje poškodovanega voznika, izklopili akumulatorja na vozilih ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP ZD Domžale so poškodovanega voznika prepeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo povedali, da je bilo z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili ugotovljeno, da je voznik (31) Renault Master vozil po desnem prometnem pasu iz smeri
Blagovice proti Krtini, pri tem pa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je zaradi zastoja na vozišču (zaradi predhodne nesreče) zmanjševalo hitrost in ustavljalo. Povzročitelj je
v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Zaradi ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic je nastal zastoj.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi