Pri Lukovici prišlo do dveh prometnih nesreč, ena oseba utrpela poškodbe

Na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico, v smeri Ljubljane, sta se danes v razmaku dobrih desetih minut pripetili dve prometni nesreči. Okrog 11.30 ure sta najprej trčila osebno in tovorno vozilo, okrog 11.40 pa sta dobrih 400 metrov stran trčili osebni vozili. V prvi nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe in bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 11.30 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti med Blagovico in Lukovico, v smeri Ljubljane, prišlo do naleta osebnega in tovornega vozila in sicer je voznik osebnega vozila trčil v zadnji del tovornega vozila. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na osebnem vozilu ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Reševalci NMP Domžale so sopotnico v osebnem vozilu, ki je utrpela lažje poškodbe, prepeljala v UKC Ljubljana.

Potočnik nam je še povedal, da so bili ob 11.40 uri obveščeni, da je v bližini, okrog 400 metrov stran, prišlo še do ene prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebni vozili. Tudi v tem primeru je prišlo do naleta. Gasilci, intervencijo na tej prometni nesreči je vodil poveljnik CZR Domžale Matjaž Merkužič, so po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter posuli cestišče razlitih tekočin. Na kraju obeh prometnih nesreč so posredovali tudi policisti in delavci Darsa.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi